Nieuw in Rozenburg: Huis van de Wijk ’t Veerhuis

Opening Huis van de Wijk ’t Veerhuis  •  Foto: Miriam Lentjes-Meertens

Sinds januari 2016 is in Blankenburg (Careyn) het huis van de wijk gevestigd, ’t Veerhuis. ’t Veerhuis is een huis van de wijk en is er voor alle inwoners van Rozenburg, voor jong en oud.

 

Rotterdam telt sinds begin dit jaar 48 Huizen van de Wijk. Bewoners geven veelal zelf invulling aan het huis, met op de achtergrond de professionals die het welzijnswerk organiseren. In Rozenburg wordt het Huis van de Wijk vormgegeven vanuit Eilandkracht. Eilandkracht maakt zich hard voor een goede verbinding tussen welzijn, zorg en wonen.

 

In ’t Veerhuis kunnen bewoners zelf aan de slag. Naast een aanbod vanuit de welzijnsorganisaties is er alle ruimte voor eigen initiatief. Wie iets wil organiseren of opzetten, kan daarvoor naar het Huis van de Wijk.

 

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de activiteiten binnen het huidige aanbod, maar ook vrij om nieuwe activiteiten te ontwikkelen in samenwerking met Eilandkracht, zoals cursussen, inloop en dagbesteding. Naast alle vaste activiteiten is het mogelijk om deze ruimte te huren tegen een aantrekkelijk tarief voor eigen activiteiten: zoals een verjaardag, jubileum, jeugdvoorstelling, kookgroep, etc.

 

Het Huis van de Wijk is ook de plek waar kinderen bijvoorbeeld hun jongerencoach ontmoeten, waar werkzoekenden hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren en waar mensen met schulden hun financiën weer op orde brengen. Het functioneert eveneens als een ondersteuningspunt voor vrijwilligerswerk en mantelzorgers en leerlingen van de middelbare scholen doen er een maatschappelijke stages zoals bijvoorbeeld barwerkzaamheden of ondersteunen bij het uitserveren van de maaltijden aan de bezoekers.

 

Openingstijden ’t Veerhuis:

Op werkdagen van 9.30 uur tot 16.00 uur, kom gezellig langs!

Café ‘Papier hier’ - in de Bibliotheek Rozenburg

 

Wil je ondersteuning bij het ordenen en bijhouden van je administratie? Ontspannen de post openmaken?

Loop dan eens binnen in ons administratie café!

Vrijwilligers van Eilandkracht staan daar voor je klaar om je te helpen met het overzichtelijk maken van je administratie. Onze vrijwilligers zijn getraind om je van een goed advies te voorzien. Maar als er lastigere vragen zijn, dan is er ook een maatschappelijk werker aanwezig die je tips en advies kan geven.

 

Voor wie?

Het administratie café is voor iedereen die ondersteuning wil bij het ordenen en bijhouden van hun administratie. We zijn er voor iedereen van jong tot oud.

 

Wat kun je verwachten?

- Tips hoe je je administratie kunt ordenen

- Richtlijnen voor een overzichtelijke administratie

- Tips en advies over omgaan met administratie

- Inzicht in hoe lang je papieren moet bewaren

 

Praktische informatie

Het café ‘Papier hier’ is vrijdag open in de Bibliotheek Rozenburg van 14.00 tot 16.00 uur. We zijn er iedere oneven week. Je kunt gratis binnen lopen met je vraag.

 

Eilandkracht is een samenwerking
tussen Kwadraad, Careyn en PUSH
telefoon: 085 02 96 276
e-mail: info@eilandkracht.nl
© 2016 - 2017 Eilandkracht